h

Nieuws uit 2016

15 oktober 2016

Thuiszorgmedewerkers gefeliciteerd

Foto: SP

De thuiszorgmedewerkers in het rivierenland hebben gelijk gekregen in hun strijd tegen hun werkgever Tzorg. De rechter bepaalde dat de medewerkers van Tzorg recht hebben op hetzelfde loon, als ze tot twee jaar geleden bij zorgorganisatie STMR kregen.   De SP Culemborg feliciteert de medewerkers en het actiecomité "Wij zijn de thuiszorg rivierenland FNV" met deze overwinning.

Lees verder
12 oktober 2016

Betere opvang daklozen

Foto: SP

Het komt helaas steeds vaker voor dat de inwoners van onze stad dakloos worden. Dat komt vaak doordat mensen, die bij hun familie of andere huisgenoten wonen kunnen dat helaas niet meer blijven doen. Doet men dat wel dan wordt de uitkering van deze huisgenoten gekort. De SP wil dat betere ondersteuning van daklozen wordt verbeterd. Om te beginnen door het voor hen gemakkelijker te maken een nieuwe woning en inkomen te vinden. Daarbij is voor deze groep mensen erg belangrijk dat zij een vast postadres hebben. Op dit moment hebben veel daklozen dat niet omdat iemand die zich beschikbaar stelt als postadres al snel “de verdenking” oproept dat er iemand extra in huis woont.

Lees verder
19 september 2016

ZORGFONDS Campagne

De SP wil komen tot de oprichting van een nationaal Zorgfonds. We willen zo de eigen bijdrages in de gezondheidszorg afschaffen en de zorg anders gaan organiseren. Een zorg waarin niet de regeltjes, afspraken en wensen van verzekeringsmaatschappijen centraal staan. In plaats daarvan willen we dat het vooral gaat over mensen die zorg ontvangen en de vele werkers in de zorg die dagelijks die zorg zo goed mogelijk proberen te geven.  

Lees verder
14 september 2016

Culemborg in de fout met huishoudelijke hulp

Landelijk voert zo'n 77 procent van de gemeenten als het om de thuiszorg gaat "juridisch fout of zeer discutabel beleid" uit. Dat stelt FNV Zorg en Welzijn afgelopen dinsdag op basis van onderzoek onder alle 390 gemeenten. Dat geldt helaas volgens het rapport ook Culemborg.

Lees verder
12 juli 2016

Zorg voor draagvlak opvang vluchtelingen

Foto: SP

De SP heeft op 30 juni met enige aarzeling voor het onderzoek naar de komst van een AZC in Culemborg gestemd. Die aarzeling heeft niets te maken met de vraag of de SP vindt dat wie moet vluchten voor oorlogsgeweld moet worden opgevangen. Gezien alle leed dat een oorlog veroorzaakt  zijn vluchtelingen meer dan welkom. Bovendien is het niet meer dan fatsoenlijk dat Nederland zich houdt aan in internationale verdragen gemaakte afspraken. Een en ander betekent dan dat ook dat we in Culemborg daaraan een bijdrage leveren. Wat de SP betreft is het daarbij belangrijk dat we oog hebben voor de menselijke maat. In plaats van één AZC met 500 plaatsen, zijn wij eerder voor kleinschaliger opvang. Bijvoorbeeld twee locaties met ieder maximaal 200 plekken. Dat maakt het ook beter mogelijk om goede afspraken over de begeleiding en dagbesteding te maken. 

Lees verder
7 juli 2016

SP wil slim investeren in sociaal domein

Foto: SP

De gemeente is sinds 2015 verantwoordelijk voor tal van nieuwe taken binnen het sociaal domein. Deze overdracht van taken is gepaard gegaan met forse bezuinigingen. De SP vindt, na anderhalf jaar werken aan de transities, dat er nog weinig redenen zijn om alleen maar “tevreden achterover te leunen”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier