h

Nieuw bestuur SP Culemborg

30 mei 2024

Nieuw bestuur SP Culemborg

Foto: Paul Hoogendoorn

Op woensdag 29 mei heeft de Algemene Leden Vergadering van SP Culemborg een nieuw bestuur benoemd.

Het nieuwe bestuur bestaat uit een mix van oude bekenden en nieuwe gezichten, samen sterk voor een sociaal Culemborg: Joost Snijder (voorzitter), Jacha de Jong (secretaris), Paul Hoogendoorn, Pieter van Dijk en Cathy Staats.

De SP wil in Culemborg solidariteit onder mensen organiseren, bijvoorbeeld met een petitie voor meer sociale huur en betaalbare koopwoningen in de nieuwbouw. “We gaan vaak de buurt in om bij mensen te vragen wat er speelt. Bewoners houden echt van deze stad, maar we horen toch veel schrijnende verhalen, bijvoorbeeld over jongeren die noodgedwongen thuis bij hun ouders blijven omdat er geen beschikbare woningen zijn”, zegt voorzitter Joost Snijder.

“De wachttijd voor een sociale huurwoning is gemiddeld al acht-en-een-half jaar in Culemborg. Met de ontwikkeling van het stationsgebied hebben we voorlopig eenmalig de kans om daar een grote verbetering in te brengen, want verder is de beschikbare ruimte heel beperkt. De SP gaat zich daarom onder andere hard maken voor betaalbaar wonen in onze mooie gemeente.”

Het nieuwe bestuur is benoemd voor een periode van twee jaar. U kunt contact opnemen met de SP via culemborg@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier