h

SP start petitie voor betaalbaar wonen in Culemborg

11 maart 2024

SP start petitie voor betaalbaar wonen in Culemborg

Foto: SP

Tijdens een bijeenkomst in de Gelderlandfabriek over de wooncrisis, met SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman als gast, werd het startschot gegeven voor de petitie 'Volkshuisvesting in de Vrijstad'. De SP eist minimaal 40% sociale huur in alle nieuwbouw en roept de gemeente op tot een actieve grondpolitiek die de realisatie van betaalbare starterswoningen vooropstelt.

Joost Snijder van SP Culemborg: "De wachttijd voor een sociale huurwoning is bijna zeven jaar in Culemborg. Met de ontwikkeling van het stationsgebied heeft de gemeente eenmalig de kans om daar een nodige inhaalslag te maken. De gemeente moet de beperkte ruimte zo eerlijk en sociaal mogelijk benutten, niet zijn oren laten hangen naar de markt."

De petitie is te vinden op: https://culemborg.sp.nl/form/volkshuisvesting-in-de-vrijstad

Reactie toevoegen

U bent hier