h

SP kamerlid Beckerman met Culemborgers in gesprek over woningnood

14 februari 2024

SP kamerlid Beckerman met Culemborgers in gesprek over woningnood

Foto: SP

SP Culemborg organiseert een bijeenkomst over de woningnood in Nederland met Tweede Kamerlid Sandra Beckerman

Wanneer:        vrijdag 8 maart 2024

Tijd:                 aanvang 20.00 uur (inloop 19.30)

Locatie:           De Gelderlandfabriek (Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg)

De woningnood is hoog in Nederland en ook Culemborg staat voor een enorme opgave. De huizenprijzen schieten door het dak waardoor starters maar moeilijk aan bod komen. Ondertussen lopen de wachttijden voor een sociale huurwoning op tot haast zeven jaar. Jongeren blijven noodgedwongen thuis bij hun ouders wonen, terwijl senioren ook niet kunnen doorstromen als er voor hen geen geschikte woningen zijn. Veel mensen zijn veroordeeld tot dure huur in de vrije sector. Er is nauwelijks nog plek voor waardige huisvesting van vluchtelingen en arbeidsmigranten. Dakloosheid is in Nederland in tien jaar tijd verdubbeld.

Hoe is Nederland in deze wooncrisis terecht gekomen? Hoe bieden we die crisis het hoofd? Hoe halen huurders hun recht bij slecht onderhoud en oneerlijke huurprijzen? Welke rol speelt de gemeente? Waar vinden we inspiratie voor sociale woonoplossingen die gemeenschap en zeggenschap van bewoners vooropstellen?

Ga in gesprek met Tweede Kamerlid Sandra Beckerman. De avond is gratis en open voor iedereen. Aanmelden kan via culemborg@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier