h

Verkeersbeleid

9 februari 2018

Vrij reizen met OV buiten de spits

Foto: SP

De Gelderse SP lanceerde woensdag 7 februari in Nijmegen een plan om vrij reizen met het openbaar vervoer in Gelderland (bussen en regionale treinen) buiten de spits mogelijk te maken. Niet alleen zoals nu al in Nijmegen gebeurd voor ouderen of wie slecht ter been is, maar voor iedereen. SP-Statenlid Maurits Gemmink: "Afgelopen jaren hebben we te veel afbraak en achteruitgang gezien in het openbaar vervoer in Gelderland. De provincie en de OV-bedrijven willen alleen nog maar investeren in druk bezette lijnen en verwaarlozen dorpen en wijken waar wat minder reizigers naartoe willen. Het gevolg is dat de bereikbaarheid daar enorm achteruit gaat. Wij zeggen: draai het om!

Lees verder
24 oktober 2013

Parkeren op het Sint Janskerkhof

Omwonenden van het Sint Janskerkhof zijn het niet eens met het plan van de gemeente om zo´n 80 parkeerplaatsen aan te leggen. Het  bewonerscomité wil dat het plan aangepast wordt. De SP ondersteund hun actie. De bewoners willen bij het kerkje een pleintje en vinden dat in het huidige plan het fietspad te dicht langs de voordeuren van de woningen word aangelegd. Minder parkeerplaatsen kan volgens de gemeente niet omdat men wil dat ieder parkeerterrein zichzelf afzonderlijk moet terug verdienen met inkomsten uit betaald parkeren. Steunfractielid Henk Witte vindt dat onzin. Parkeerbeleid in en rond de binnenstad dien je in zijn geheel te bekijken.

Lees verder
7 september 2013

Parkeren op het sint Janskerkhof

Een paar maanden geleden kreeg de SP een noodkreet van een aantal bewoners van het Sint Janskerkhof. Dit is de plaats waar tot voor kort de inmiddels gesloopte school de Leilinden stond. De gemeente wil op deze locatie 80 betaalde parkeerplaatsen gaan realiseren.

Lees verder
20 juni 2013

Wie wil jij dat de Vianense poort kan gebruiken ?

Vind u ook dat de Vianense eigenlijk te smal is om zowel door autoverkeer als langzaam verkeer te worden gebruikt. Zeker is dat ook door de inrichting de poort veel fietsers, voetgangers maar ook mensen met een scootmobiel een onveilig gevoel geeft as die ook door auto´s gebruikt wordt. Veel van deze kwetsbare weggebruikers rijden dan zelfs liever om dan de tunnel te gebruiken. De SP vindt dat hieraan iets moet gebeuren en dat tot dat die oplossing er is de tunnel beter afgesloten kan worden voor auto´s.

Lees verder
26 mei 2013

Voorlopig geen dwarsverbindingen

Op 23 mei heeft de afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State in een voorlopige voorziening bepaald dat de dwarsverbindingen tussen Parijs en Goilberdingen niet mogen worden opengesteld. Middels een voorlopige voorziening is bepaalt dat er tot aan de uitspraak van de bodemprocedure niet doorgegaan mag worden met het uitvoeren van de werkzaamheden. Het Bewonersplatform Culemborg-west en de Stichting Leefbaarheid Prijsseweg hebben bezwaar aangetekend tegen delen van het in december 2012 vastgestelde bestemmingsplan. Een definitieve uitspraak van de Rvs wordt niet eerder dan over een jaar verwacht.

Lees verder
26 april 2013

Dwarsverbindingen..... open-dicht-open?

De dwarsverbindingen blijven de gemoederen bezig houden. Was eerst de beslissing genomen om de dwarsverbindingen dicht te laten, omdat de kosten ver boven het beschikbare budget uitkwamen, nu is twee weken later middels een motie van de VVD-D66-CDA besloten om toch de verbindingen open te stellen voor het autoverkeer. Waarom die motie? De VVD heeft advies ingewonnen bij de eigen deskundigen en zij kwamen tot de conclusie dat het openstellen van de verbindingen binnen het budget van 700.000 euro mogelijk moest zijn, zo’n 150.000 euro goedkoper dan de begroting van de wethouder. .

Lees verder
4 maart 2013

Dwarsverbindingen

Woensdag 27 februari was er weer eens een voorlichtingsavond over de dwarsverbindingen tussen Parijsch en Goilberdingen. Een goede opkomst van de speciaal hiervoor uitgenodigde belanghebbenden en een uitgebreide presentatie van dit geweldige plan. Geweldig? Volgens wethouder Stegeman wel maar de bewoners denken hier toch heel anders over.

Lees verder
6 januari 2008

voorbereiding verkeersdebat

Op 10 januari aanstaande wordt in de raad gesproken over het verkeersbeleid. Aan de orde komen de mogelijke afsluiting van de Vianese Poort, de blocker op de Prijsseweg en het openstellen van een aantal verbindingswegen. In de fractievergadering van 7 maart aanstaande zal hierover worden gesproken en zal het definitieve standpunt van de SP worden bepaald. Iedereen is welkom.

Lees verder

U bent hier