h

Parkeren op het sint Janskerkhof

7 september 2013

Parkeren op het sint Janskerkhof

Een paar maanden geleden kreeg de SP een noodkreet van een aantal bewoners van het Sint Janskerkhof. Dit is de plaats waar tot voor kort de inmiddels gesloopte school de Leilinden stond. De gemeente wil op deze locatie 80 betaalde parkeerplaatsen gaan realiseren.

De bewoners zijn op twee informatieavonden geïnformeerd over deze plannen en hebben hier op kunnen reageren. Zij willen graag dat er minder parkeerplaatsen komen en er ook ruimte blijft voor openbaar groen. Inmiddels is echter voor hen wel duidelijk dat de gemeente weinig lijkt te doen met deze wensen en hun andere opmerkingen. Cathy Staats en Henk Witte hebben inmiddels gesprekken gehad met de bewonersgroep en helpen hun nu met hun protest tegen dit plan. Vanuit de fractie zijn ter ondersteuning vragen gesteld aan de gemeente. De antwoorden zijn voor de bewoners niet bevredigend. Hier gaan we dus verder mee aan de slag. Dat doen we ondermeer door de bewoners te helpen met het schrijven van een zienswijze en als het nodig is met een bezwaarschrift en een krantenartikel.

Reactie toevoegen

U bent hier