h

Wie wil jij dat de Vianense poort kan gebruiken ?

20 juni 2013

Wie wil jij dat de Vianense poort kan gebruiken ?

Vind u ook dat de Vianense eigenlijk te smal is om zowel door autoverkeer als langzaam verkeer te worden gebruikt. Zeker is dat ook door de inrichting de poort veel fietsers, voetgangers maar ook mensen met een scootmobiel een onveilig gevoel geeft as die ook door auto´s gebruikt wordt. Veel van deze kwetsbare weggebruikers rijden dan zelfs liever om dan de tunnel te gebruiken. De SP vindt dat hieraan iets moet gebeuren en dat tot dat die oplossing er is de tunnel beter afgesloten kan worden voor auto´s.

De SP vindt dat de Vianense te smal is om zowel door autoverkeer als langzaam verkeer te worden gebruikt. Als je de poort tegelijkertijd door auto´s laat gebruiken geeft dat veel fietsers, voetgangers maar ook mensen met een scootmobiel een onveilig gevoel. Wat tot gevolg heeft dat veel van deze weggebruikers liever omrijden dan de tunnel te gebruiken. De SP heeft 5 jaar geleden een voorkeur uitgesproken voor twee aparte tunnels op die plek). Eén voor langzaam verkeer en één smalle voor autoverkeer zou ideaal zijn. Zo kunnen auto´s die echt richting binnenstad willen rijden die toch met enige moeite op die plaats bereiken en wordt de doorgaande fietsverbinding zo min mogelijk door autoverkeer gehinderd. Dit plan leek destijds ook financieel gezien haalbaar. Er leken namelijk toen mogelijkheden te zijn de kosten met de NS -die de talud wilde gaan verbreden- te gaan delen. Inmiddels duidelijk aan het worden dat dit plan de aankomende jaren niet uitvoerbaar is. Zeker omdat er vanwege de crisis wel andere problemen in de stad zijn die veel dringender opgelost moeten worden. De SP heeft daardoor zijn standpunt wat moeten meer van deze tijd moeten maken. Wij vinden nu dat tot er wel een tweede tunnel komt de poort inderdaad beter afgesloten moeten worden voor auto´s. Wat vind jij? Mail je reactie naar culemborg@sp.nl

Reacties

ik vind NIET dat de vianensepoort moet worden afgesloten voor autoverkeer, zolang er nog geen nieuwe tweede tunnel is. er zijn nu al te weinig wegen voor doorgaand autoverkeer tussen de wijken. dus eerst aternatief dan afsluiten.

open blijven aub!
het gaat prima zolang de fietsers zich ook aan de voorrang regels houden....

Ik ben voor het openhouden van de Vianense Poort voor alle verkeer.
Met soms wat passen en meten, en natuurlijk ook de nodige beleefdheid jegens kwetsbare weggebruikers lukt het best, is mijn ervaring.

Reactie toevoegen

U bent hier