h

SP wil cliëntenraden behouden

11 juli 2017

SP wil cliëntenraden behouden

Foto: SP

In Culemborg bestonden jarenlang een aantal cliëntenraden. Een aantal jaren geleden waren dat ondermeer de cliëntenraad werk en inkomen, gehandicaptenraad en WMO adviesraad. Het college deed tijdens de raadsvergadering in juni het voorstel om al deze raden te gaan fuseren in een nieuwe adviesraad Sociaal Domein. De SP vindt dit op zich een goed idee, maar wil dan wel dat de nieuwe adviesraad het karakter houdt van een cliëntenraad.

Dat de raad niet bestaat uit inwoners die als deskundigen mee denken over het beleid. Wij willen een adviesraad  die dicht bij de gebruikers opereert en regelmatig met hen het gesprek aangaat. Daar past bij dat de raad niet alleen ambtenaren en het college in gesprek is, maar dat nadrukkelijk ook aan de gemeenteraad wordt geadviseerd. Het voorstel dat we hebben ingediend werd gelukkig aangenomen doordat alle partijen, behalve vreemd genoeg de PvdA, vóór stemden.

Reactie toevoegen

U bent hier