h

Rondetafelgesprek zwembad

21 april 2014

Rondetafelgesprek zwembad

Rondetafelgesprek zwembad

Er is nog steeds veel onrust over de plannen om het huidige zwembad te vervangen door een nieuw zwembad. Dat geldt vooral voor 50 plussers, ouders met kinderen en andere zwemmers die geen lid zijn van een watersport vereniging. Veel van deze georganiseerde zwemmers vragen zich af of het nieuwe zwembad wel een verbetering voor hen betekent. Zij hebben zich georganiseerd in een gebruikersgroep. Deze gebruikersgroep, MeerZwemmen, organiseert op woensdagavond, 23 april a.s., om 20:00u in De Ontmoeting, BonVie, Admiraalvlinderlaan 2, een rondetafelgesprek en nodigt daarvoor alle politieke partijen en de zwemverenigingen uit.

De SP kan zich de onvrede en vele vragen die bij de overige zwemmers leven goed voorstellen. In het nieuwe zwembad is het hoofdbad 2 keer zo groot als nu het geval is. In het nieuwe bad zal echter niet zoals nu het geval is een glijbaan, bubbelbaden, sauna en  ondiepe bad aanwezig zijn. Het 2521 bad is daarom wat de SP betreft nooit het best denkbare bad geweest. Het is echter tot nu toe wel het enige bad dat haalbaar lijkt nu de subsidie 2 ton minder wordt. Dat het haalbaar kan zijn omdat het bad minder door beroepskrachten en meer door vrijwilligers van de verenigingen wordt beheerd.

De SP heeft vorig jaar er steeds op aangedrongen dat het nieuwe bad zo wordt aangepast dat het ook voor doelgroep zwemmers en zwemles geschikt is. Wij hebben daarom ook ingestemd met het verlenen van krediet om de plannen voor een nieuw bad verder uit te werken. Wij hebben toen wel een amendement ingediend om niet meteen al het gehele voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen. Al is het voorbereidingsonderzoek nog niet helemaal afgerond, we zijn blij dat er ook een rondetafelgesprek wordt georganiseerd. De SP fractie zal dan ook op de uitnodiging van Meerzwemmen ingaan. Wij hopen op die avond te horen wat er nodig is om tot een zwembad te komen dat  zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van verschillende groepen zwemmers. Wij staan daarbij open voor allerlei oplossingen mits die financieel goed onderbouwd zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier