h

FNV demonstratie ook door SP-ers goed bezocht

3 december 2013

FNV demonstratie ook door SP-ers goed bezocht

Zaterdag 30 november waren zo'n 10.000 FNV leden verzameld in en bij de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de SP Culemborg was hier ruim vertegenwoordigd. Temeer omdat veel SP-ers ook FNV lid zijn was dit een uitgelezen kans om het protest tegen de kabinetsplannen te laten horen.

In de ochtend was er een veelheid aan bijeenkomsten en workshops in diverse hallen en zalen. Tussen de middag tenslotte toespraken van vertegenwoordigers van diverse bonden en tot slot minister Asscher en Ton Heerts de voorman van de FNV. Asscher had het moeilijk om zijn verhaal in deze situatie voor het voetlicht te brengen. De mensen zijn boos, hoe dit kabinet hen allerlei verworvenheden en zekerheden afpakt. Recent voorbeeld de thuiszorgorganisatie Sensire, de schoonmakers en andere voorbeelden. Tot slot een demonstratie door Utrecht. Helaas niet door de binnenstad maar door de Rivierenwijk via Croeselaan en Jutfaseweg. Jammer dat we zo werden weggestopt in een buitenwijk.

Reactie toevoegen

U bent hier