h

Culemborg wil nog steeds een eigen huisartsenpost

4 juni 2013

Culemborg wil nog steeds een eigen huisartsenpost

De SP krijgt regelmatig vragen waarom er in Culemborg geen huisartsenpost (HAP) is. Dat is inderdaad een goede vraag. De SP wil in ieder geval al jaren dat er een huisartsenpost in Culemborg komt. Dat wie ziek wordt in het weekend of ´s avonds niet naar Tiel hoeft te reizen. Inmiddels is het ons gelukt om de meeste andere fracties en ook de huisartsen in Culemborg achter dit plan te krijgen. Helaas willen de zorgverzekeraars en het regionale ziekenhuis nog steeds niet meewerken. De SP vindt dat het tijd is om opnieuw aandacht voor dit probleem te vragen. U kunt ons de aankomende maanden daarbij helpen.

Wilt u ook een huisartsenpost in Culemborg? Mail of bel ons!

Waarom heeft Culemborg geen eigen huisartsenpost (HAP)? Waarom moet een Culemborger die ´s avonds of in het weekend een doctor wil raadplegen daarvoor naar het ziekenhuis in Tiel reizen? Dat zijn goede en simpele vragen. Helaas lijken antwoorden minder simpel te krijgen te zijn. Wat alles te maken heeft het zorgstelsel met zijn geprivatiseerde zorgverzekeraars. Een jaar of vijf geleden heeft de SP klachten van mensen verzameld in een zwartboek. We hebben dit aan het college en de huisartsenpost in Tiel overhandigd en zijn vervolgens gesprekken met hen gaan voeren. Inmiddels is het ons zo gelukt om de meeste andere fracties te overtuigen. Ook de meeste huisartsen in Culemborg zijn inmiddels bereid om mee te werken aan een HAP.

De komst van een huisartsenpost wordt echter nog steeds tegen gehouden. Met name door de ziektekostenverzekeraars die de regionale HAP in Tiel betalen. Er zijn afspraken gemaakt om de huisartszorg in de weekenden en avonden zo goedkoop mogelijk te organiseren voor de hele regio. Mensen moeten maar bereid zijn naar Tiel te reizen. Heb je geen eigen vervoer, jammer dan!

De SP is van plan om namens de inwoners van Culemborg opnieuw aandacht voor dit probleem te gaan vragen. Inmiddels is er namelijk wel het een en ander veranderd. Bijvoorbeeld doordat de verzekeraars miljarden aan premie over blijken te houden. De SP weet dan al vast één goede bestemming. Gebruik dat geld om zorg voor iedereen beter bereikbaar te maken. We gaan dat doen door actie te voeren. De aankomende maanden gaan wij handtekeningen verzamelen van mensen die willen dat Culemborg een eigen HAP krijgt.

Wilt u ons helpen bij deze actie mail of bel ons!

Reacties

Oh wat zou ik blij zijn met een HAP, dat ik niet met twee kleintjes naar Tiel hoef, terwijl zoonlief van 4 de auto onderbloed want hij is weer gevallen en zijn kin moet worden geplakt, altijd in het weekend. Ik heb geen rijbewijs of auto , dus dan is het helemaal een drama om een lift te vinden als mijn man er niet is. Denk maar niet dat een taxi je meeneemt met een krijsend en bloedend kind van 4 en een jengelende twee jarige. een HAP in de poli hier, zou geweldig zijn.

Ik steun de actie graag om een HAP in een stad als Culemborg te krijgen en dat je niet helemaal naar Tiel moet.

Reactie toevoegen

U bent hier