h

In memoriam Agnes Vermeulen

14 januari 2019

In memoriam Agnes Vermeulen

Foto: SP

Op 1 januari jl. is ons oud-raadslid Agnes Vermeulen na een ziekteperiode overleden. Al snel na de start van de SP in Culemborg in 1980 sloot zij zich bij ons aan en daarmee werd de partij die gestart was op de sociale academie niet meer vooral een studentenaangelegenheid, maar een partij  voor alle Culemborgers. Rond 2000 kwam Agnes in de gemeenteraad en ze is 8 jaar raadslid gebleven. Naast alle sociale onderwerpen waar de SP voor stond was ze zeer begaan met natuur en milieu vraagstukken.

Agnes en haar man Chris zetten hun huis open voor de actieve leden, zorgden voor gezelligheid en verbinding en zij werd daarmee een beetje de “moeder” van de partij in Culemborg. Ze stond niet altijd vooraan als woordvoerder maar deed wel mee aan het folderen, ophalen van handtekeningen op de Markt, het huis-aan-huis verkopen van de Tribune en met de vele acties die werden gehouden. De SP voerde o.a. actie voor het verplaatsen van LPG-stations uit woonwijken, wijkverwarming, renovatie van woningen, tegen de sloop van Hamkavoet, hoge servicekosten en de huisartsenpost en Agnes was daar altijd bij betrokken.
Rond 2000 kwam Agnes in de gemeenteraad en ze is 8 jaar raadslid gebleven. Naast alle sociale onderwerpen waar de SP voor stond was ze onder meer betrokken bij het behoud van beeldbepalende bomen in Culemborg.  Ze was duidelijk, liet zich niet aan de kant zetten en had een uitgesproken mening. Na haar vertrek uit de gemeenteraad bleef ze nog een tijd lid van de kerngroep, maar toen ze wat ouder werd volgde ze de SP wat meer op afstand. Ze heeft veel betekend voor de SP en we hebben met een flinke delegatie afscheid van haar genomen. Agnes is 82 jaar geworden.

Reactie toevoegen

U bent hier