h

Terugblik op onrusten 2010

8 maart 2017

Terugblik op onrusten 2010

Het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken (TSV) is een tijdschrift dat zich richt op sociaal wetenschappers en andere profesionals die bezig zijn met sociale vraagstukken. In het voorjaarnummer staat een uitgebreid artikel over de onrusten in Culemborg (terwijde) Er wordt ondermeer ingegaan over de berichtgeving door de media over de onrusten en Culemborg en het beeld van Culemborg dat zo is ontstaan. De conclusie van het onderzoek: De media overdreven, maar er was wel aan de hand.

Het college liet via de woordvoerster van de gemeente weten niet te willen meewerken aan dit artikel. Zij wil liever niet naar dit recente verleden kijken, maar slechts met Kleurrijk Wonen, Elk ,de politie en andere partners aan de toekomst te willen werken. De SP vind dit een onverstandige reactie en heeft wel meegewerkt aan de tot standkoming van dit artikel. Dat is volgens ook in belang van Culemborg, als je ziet hoe dit alles steeds doorspeelt in onze
stad. Dat geldt zeker als je bedenkt hoeveel inwoners nog steeds niet
vinden dat zij of hun eigendommen veilig zijn. Denk bijvoorbeeld maar
eens aan de recente branden. De gemeente mag dan weliswaar trots zijn op
de verbeterde aanpak van ondermeer overlastgevende jongeren. Dat
betekent echter niet dat zeker de aanpak van de onderliggende oorzaken
niet beter kan of het beter kan. We hopen dat er de gemeente de
aankomende tijd opnieuw op open manier met de pers en inwoners in
gesprek gaat de aanpak en verleden van deze onrust in onze stad.

U bent hier