h

Informatieavond over Associatieverdrag

22 maart 2016

Informatieavond over Associatieverdrag

Woensdagavond 30 maart 20:00 uur organiseren de SP en D66 afdeling een avond over het referendum over het Associatie- verdrag tussen de E.U. en Oekraïne. De avond begint om 20:00 (inloop vanaf 19:30 uur) en wordt gehouden in het multifunctioneel centrum BonVie,  Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg.

Woensdag 6 april wordt er een raadgevend referendum gehouden over de Wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Hoewel er al veel gepraat en geschreven is omtrent dit Associatieverdrag is voor velen nog steeds grote onduidelijkheid omtrent de inhoud van dit verdrag en het belang en de gevolgen voor inwoners van de Oekraïne en de E.U.
De standpunten van SP en D66 zijn tegengesteld; de SP is tegen en D66 is vóór het verdrag. Beide partijen zijn tijdens de avond vertegenwoordigd door een spreker. Vanuit D66 spreekt Gertjan Sinke, gemeenteraadslid voor D66 in Culemborg. Tevens komt Frank Slagboom aan het woord. Hij is een ondernemer die zaken doet in de Oekraïne. Meta Meijer presenteert het SP-standpunt. Zij is werkzaam bij Milieudefensie en is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier