h

Nieuwe fractievoorzitter SP Gelderland

28 januari 2016

Nieuwe fractievoorzitter SP Gelderland

Foto: SP

De Gelderse SP heeft bekend gemaakt dat fractievoorzitter Eric van Kaathoven per januari 2016 stopt als fractievoorzitter en Statenlid. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door nummer 2 op de lijst, Peter de Vos. En Astrid Vollebregt-de Groot wordt door het vertrek van Van Kaathoven Statenlid.


Eric van Kaathoven uit Elst is sinds maart 2007 lid van provinciale staten voor de Gelderse SP en sinds maart 2008 fractievoorzitter. Hij heeft officieel afscheid genomen tijdens de Statenvergadering van 27 januari 2016.

Van Kaathoven over zijn besluit om te stoppen: "Het is geen geheim dat het onze en mijn ambitie was om de SP in het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland te krijgen om zo nog beter te kunnen werken aan een 100 procent sociaal
Gelderland. Dat was ook een belangrijke reden om me voor een derde keer te kandideren. Na succesvolle verkiezingen is dat helaas niet gelukt. Voor mij een reden om eens goed na te denken over hoe verder? Ik heb daar lang en goed over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het beter is als ik anderen de ruimte geef om te werken aan verdere groei van de Gelderse SP."
Peter de Vos uit Gaanderen heeft alle begrip voor de stap van Van Kaathoven. De Vos: "Van Kaathoven heeft veel voor de Gelderse SP betekend. Natuurlijk wil je iemand met zoveel ervaring liever niet kwijt, maar het zijn ook zware jaren. Eric combineerde het Statenwerk met een baan en een gezin met twee jonge kinderen. De Vos heeft veel zin in zijn nieuwe taak:  "Ik vind het een eer om fractievoorzitter te mogen zijn van de grootste oppositiepartij van Gelderland. Daar zet ik me graag voor in.

De Culemborgse SP bedankt Eric voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren wenst Peter veel succes.

U bent hier