h

Rouw om slachtoffers en medeleven met nabestaanden vlucht MH17.

21 juli 2014

Rouw om slachtoffers en medeleven met nabestaanden vlucht MH17.

Wij zijn ook geschroken en bedroefd om het  tragische nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 in Oekraïne afgelopen donderdag.

Emile Roemer, SP leider zei: ‘Dit is nieuws om stil van te worden. Zoveel slachtoffers, wat een drama. De SP–fractie leeft mee met de nabestaanden en rouwt om de slachtoffers. Wij wensen allen die een familielid, vriend of bekende hebben verloren heel veel sterkte toe.’

Volgens Roemer is het erg belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over de precieze toedracht van de ramp. ‘We willen snel een onafhankelijk onderzoek naar hoe dit drama heeft kunnen gebeuren. Speculeren daarover heeft geen zin, de feiten moeten eerst op tafel komen.’

Onder de slachtoffers van de vliegramp is PvdA-senator Willem Witteveen. Tiny Kox - voorzitter van de SP-fractie in de senaat reageert geschokt: 'Met ontzetting gehoord dat mijn collega Willem Witteveen onder de slachtoffers van de vliegtuigcrash boven Oekraïne is. Dood waarschijnlijk door een burgeroorlog die nooit had mogen beginnen en die zeker nu onmiddellijk moet stoppen. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor alle betrokkenen. Willem was altijd een wijze en aangename collega in de Senaat met wie we steeds goed konden opschieten. Het is een groot verlies voor degenen die hem na staan en voor de Eerste Kamer en PvdA-fractie.'

SP Culemborg wenst de betrokken families, vrienden en collega's veel sterkte toe.

U bent hier