h

SP Gelderland op bezoek in Culemborg

6 juni 2014

SP Gelderland op bezoek in Culemborg

Op woensdag, 4 juni jl., waren Eric van Kaathoven, Agnes Lewe, Erik van Dijk, Peter de Vos, allen Provinciale Staten fractieleden en Matthias van Hunnik, PS fractiemedewerker, samen met leden uit de SP afdelingen Zaltbommel, West Maas & Waal, Culemborg, en de SP werkgroep Tiel samen in het Stadhuis te Culemborg bijeen gekomen voor een bespreking met informele lunch.

Dit was een initiatief van de Gelderse Statenleden om meer te weten te komen over de problematiek die zich in het Rivierenland afspeelt.

Tijdens de lunch zijn verschillende onderwerpen besproken, zoals:

  • - de mobiliteitsproblematiek in en rondom West Maas & Waal;
  • - recreatie en toerisme in het Gelderse landschap en wat voor effecten of problemen hierdoor kunnen ontstaan;
  • - de mogelijke plaatsing van windmolenparken in Gelderland;
  • - het aanleggen van glasvezel in het buitengebied in Gelderland;
  • - de omgevingsvisie voor Bommelerwaard/Rivierenland.

Daarna zijn we lopend naar het pas gerenoveerde Weesmuseum, de bibliotheek en de Volksuniversiteit geweest. Daar konden de Statenleden met eigen ogen zien wat voor resultaat de provinciale financiƫle steun tot stand heeft gebracht. Allen waren best onder de indruk hierover en gecharmeerd door niet alleen het gebouw met de monumentale inhoud, maar ook over de bijbehorende tuin van het weeshuis.

Al met al was het een nuttige, informatieve en gezellige bijeenkomst.

U bent hier