h

Maak van je stemkaart...

18 maart 2014

Maak van je stemkaart...

Morgen is het zover - gemeenteraadsverkiezingen. Er valt morgen wél degelijk iets te kiezen!

Sterker nog, dit zijn ook in Culemborg mogelijk de meest belangrijke en spannende verkiezingen sinds jaren.  De stemmers kunnen namelijk hun oordeel geven over hoe zij willen dat Culemborg de aankomende jaren bestuurd gaat worden. Minstens zo belangrijk is ook de vraag hoe sociaal de kiezers willen dat Culemborg blijft.  Wij hopen dat u net als de SP vindt dat wij in Culemborg ons best gaan doen. En, dat ondanks het kabinetsbeleid de zorg en maatschappelijke ondersteuning 100% sociaal zal houden in Culemborg. 

Op de avond van 19 maart zullen we weten wat het oordeel van de kiezer is. De afgelopen maanden hebben de acht partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen ieder op hun eigen manier campagne gevoerd. Sommige partijen met pagina brede advertenties in de krant, tijdelijke winkels op de markt of semi-gekraakte leegstaande winkels.  De SP heeft veel energie gestoken in het huis-aan-huis verspreiden van folders. We hebben verder geprobeerd om niet met een wirwar van standpunten en oplossingen voor problemen in onze stad te komen, maar de kern van ons verhaal bij deze verkiezingen kort en vooral duidelijk weer te geven.  Niet door een sterk verhaal te vertellen of van alles te beloven, maar door een eerlijk en sociaal alternatief te geven. Niet door actief te zijn op sociale media, maar liever op straat je boodschap uit te dragen en door in gesprek te gaan met inwoners van Culemborg.

De SP wil dat wij als inwoners samen gaan zorgen  voor een Sociaal Culemborg.   Iets dat zeker door alle bezuinigingen van dit kabinet al moeilijk genoeg is om voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld nu de gemeente (financieel) verantwoordelijk wordt voor veel zorg en ondersteuningstaken. Uiteraard nadat dit kabinet op de beschikbare budgetten fors gekort heeft. Als je dat echt samen met inwoners en organisaties goed wil gaan organiseren is de kans groot dat je zult ontdekken dat er eigenlijk te weinig geld is voor die nieuwe taken. De kans daarop is nog groter als je . zoals de SP wilt, de kwaliteit van de zorg verbeteren, en je vindt dat mantelzorg echt vrijwillig moet blijven. Je doet er dan als politieke partij verstandig aan om niet nu al allerlei andere verkiezingsbeloftes te doen. Het tijdens verkiezingstijd bedenken van allerlei mooi klinkende oplossingen en concepten kun je trouwens sowieso beter achterwege laten. Je vervalt anders al snel in de bestuursstijl waar de SP van denkt dat veel inwoners van deze stad meer dan genoeg van hebben. Je zult net doen als de huidige college en coalitie steeds deden: zonder overleg besluiten nemen op het stadskantoor en in de regio. Besluiten, die je dan achteraf aan de inwoners en de raad moet voorleggen om instemming te krijgen.

De SP hoopt dat u van uw stemkaart daarom een rode kaart zult maken. Kijkt u daarbij vooral niet alleen naar alle mooie beloftes en plannen van politieke partijen. Denkt u vooral over hoe u wilt dat Culemborg de aankomende jaren bestuurd wordt en hoe sociaal u wilt dat dit gebeurt.

- Thijs Heemskerk, lijsttrekker SP Culemborg, lijst 6

 

 

U bent hier