h

Nelson Mandela

6 december 2013

Nelson Mandela

Met droefenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van "Madiba" Nelson Mandela. Madiba was de naam die men hem gaf in zijn clan. De afkomst en verbondenheid van Mandela met zijn roots waren overduidelijk. Hij heeft daar voor 27 van zijn beste jaren gegeven in gevangenschap. Maar nadien steeg zijn aanzien door zijn optreden na het afschaffen van de apartheid in Zuid-Afrika. Hij verbond `blank en wit` en voorkwam zo een burgeroorlog of nog erger. Ook de SP Culemborg was al lang solidair met hun strijd via de bekende Mandela festivals en andere activiteiten, zoals het inzamelen van geld en goederen voor het ANC. Internationale solidariteit met hen had effect. Nelson Madela belichaamde de hoop en uitzicht op een betere wereld, waarin we in vrede met elkaar leven, zonder onderscheid naar ras, kleur, religie.

Reactie toevoegen

U bent hier