h

SP kiezers bedankt

13 september 2012

SP kiezers bedankt


Tijdens de campagne voor de tweede kamer verkiezingen zijn door onze leden in Culemborg 'huis aan huis' folders verspreid. Ook werden er als van ouds ijverig posters opgehangen en was de SP aanwezig op onder andere de verkiezingsmarkt. Het bestuur wil graag iedereen die een bijdrage aan deze campagneactiviteiten heeft geleverd daarvoor bedanken.

De SP behaalde 8,1 procent van de stemmen. Wij willen de 1270 inwoners van Culemborg die op onze partij hebben gestemd bedanken voor hun steun en vertrouwen. De SP zou de SP niet zijn als ,nu landelijk er even veel zetels zijn behaald als in 2010, wij de moed zouden laten zakken. Zoals Emile Roemer het treffend verwoordde "Wij blijven knokken, en overal waar onrecht is zullen ze ons tegenkomen. Of dat nu in het parlement is of erbuiten."

Net als landelijk behaalden de SP 0,2 in Culemborg procent minder stemmen dan in 2010. Wat er op lijkt te wijzen dat ook in Culemborg de kiezers zich vooral (de aandacht in de media) door de nek aan nek race tussen PvdA en VVD hebben laten leiden. Beide partijen hebben ook in onze gemeente ten koste van de andere partijen veel stemmen weten te veroveren. De grootste verliezer in Culemborg is de PVV die, weliswaar nog steeds in grootte de derde partij blijft, maar wel ruim 6 procent verliest. Tot slot nog een laatste constatering. Ook in Culemborg hebben wij gemerkt bij inwoners dat het verhaal van de SP steeds meer op waardering kan rekenen. Wat ons deze campagne nog niet voldoende gelukt is, is mensen overtuigen dat onze partij dan ook daadwerkelijk aan de macht moet worden geholpen. Zoals Renske Leijten het krachtig formuleerde "dat is de volgende stap."

U bent hier