h

SP 2e kamerlid Paulus Jansen bezoekt bewoners Platte Daken Zuid

3 maart 2012

SP 2e kamerlid Paulus Jansen bezoekt bewoners Platte Daken Zuid

Op verzoek van de SP Culemborg heeft Paulus Jansen, 2e kamer lid voor de SP, zich op de hoogte gesteld van de woonsituatie in de wijk Platte Daken Zuid. Hij kreeg een rondleiding door de wijk door de bewonerscommissie.

Deze wijk zou , zo was beloofd door woningstichting Kleurrijk Wonen, gerenoveerd gaan worden conform de renovatie in de wijk Platte Daken Noord die inmiddels tot tevredenheid is afgerond.
Gezien de ontwikkelingen bij Kleurrijk Wonen, zowel financieel als het grote aantal ambitieuze projecten in Culemborg die men initieert, zijn de bewoners nu de dupe aldus de bewonerscommissie. Sinds 2006 wordt de bewoners beloofd dat de renovatie conform de uitvoering in Noord zou gaan plaatsvinden. Ook is maar de vraag of Kleurrijk Wonen geen geld meer heeft voor deze renovatie. Uit cijfers van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting blijft dat KW er financieel goed voor staat.
De bewoners hebben zich verenigd en hebben de SP gevraagd om advies en bijstand.
De SP zal de bewoners steunen in hun verdere actie en in het overleg met de verantwoordelijk wethouder en de woningstichting Kleurrijk Wonen.

U bent hier