h

Folderactie manifestatie "Armoede werkt niet" in Culemborg

3 december 2011

Folderactie manifestatie "Armoede werkt niet" in Culemborg


Zaterdag 3 december hebben in een gezamenlijke actie de PvdA, FNV en SP in Culemborg flyers uitgedeeld op de Markt, Chopinplein en Koopmansgildeplein. De flyer bevatte een oproep om de manifestatie in Den Bosch te bezoeken en een uitleg van de actie "Armoede werkt niet"

De PvdA, FNV en SP organiseert 10 december samen met de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cliëntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie ‘Armoede werkt niet’. De manifestatie ‘Armoede werkt niet’ wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen. Deze tweede manifestatie heeft als doel om al de maatregelen die mensen die niets hebben treffen, aan de kaak te stellen en het verzet verder te verbreden. Sprekers tijdens de manifestatie zijn o.a. Job Cohen, Agnes Jongerius en Emile Roemer.
Meer informatie over aanmelden, het programma en de maatregelen zijn te vinden op de site van http://www.armoedewerktniet.nl

U bent hier