h

Acties voor toiletten in Gelderse treinen

2 augustus 2011

Acties voor toiletten in Gelderse treinen


Steun ons ook, teken vandaag de petitie voor de terugkeer van het toilet in de Gelderse treinen!
Dankzij een motie die in 2010 werd aangenomen door de Tweede Kamer rijden straks in heel Nederland weer treinen met een toilet. Heel Nederland? Nee, helaas niet in heel Nederland. De provincie Gelderland, de rijkste provincie van Nederland, vindt treintoiletten niet nodig op de regionale treinen onder haar verantwoordelijkheid.

Hier kan de regering dus niets over zeggen. Voor reizigers met blaas- of darmaandoeningen wordt zo’n treinreis vrijwel onmogelijk, maar ook voor ouderen en mensen met kleine kinderen is een treinreis door Gelderland dus eigenlijk af te raden.
Reizigersvereniging Rover, de politieke partijen 50PLUS en SP, en actiegroep Treinen Met Toilet willen het hier niet bij laten zitten. Wij willen toiletten in de nieuwe treinen van Arriva, die nu nog in de fabriek staan. Ook willen wij, dat in de nieuwe concessie van de Valleilijn toiletten worden voorgeschreven.

Steun ons ook, teken vandaag de petitie voor de terugkeer van het toilet in de Gelderse treinen!

U bent hier