h

SP partijraad 25 juni

26 juni 2011

SP partijraad 25 juni

De partijdraad stond in de ochtend volledig in het teken van het nieuwe actiemodel van FNV/Bondgenoten en Abva/Kabo : organising. Ron Meijer en Lilian Marijnissen beiden werkzaam als organiser (en SP-ers) lieten een verpletterende indruk achter op de aanwezigen. Het grote succes van de schoonmaakactie was niet haalbaar geweest als dit model niet was toegepast. In de uitzending van Nieuwsuur van 1 juni was er een verslag:

De Amerikaanse vakbond SEIU heeft internationaal hoge ogen gegooid met een activistische aanpak die ook wel 'social unionism' of 'direct-action unionism' wordt genoemd. De principes die gehanteerd worden, zijn al jarenlang de leidende principes bij de SP. Ga eerst de mensen benaderen , waar iets speelt en probeer samen met hen een actieplan te maken met concrete haalbare doelen. Verwerf medestanders en leiders onder de mensen en zorg dat ze goed toegerust zijn en begeleid worden. In deze tijd van crisis en bezuinigingen wordt dat weer heel erg nodig. In de discussie omtrent het pensioenvoorstel van werkgevers, overheid en vakcentrale zie je gelukkig dat Bondgenoten en Abva/Kabo het voortouw gaan nemen om dit onzalig voorstel van tafel te vegen. Je krijgt er zo weer vertrouwen in om lid te zijn en te blijven van de vakbond (en van de SP natuurlijk!)
Emile Roemer

Ron Meijer en Lilian Marijnissen Dennis de Jong en staf

U bent hier