h

Regioconferentie 16 april in Arnhem

16 april 2011

Regioconferentie 16 april in Arnhem

SP houdt regelmatig regio-conferenties om diverse onderwerpen te bespreken en discussie te voeren. Vandaag werd in Arnhem o.a. een discussie georganiseerd over de crisis en wie deze gaat betalen. Tevens stelde de Gelderse provincie fractie zich voor.

Het huidige rechtse kabinet weigert de rekening van de crisis neer te leggen bij de veroorzakers. In plaats van de lagere en middeninkomens tegemoet te komen, worden deze afgeknepen. Ondertussen worden de rijker weer rijker en weigert men om de grootverdieners aan te pakken. Bonussen worden alweer vrolijk uitgedeeld en de machtspolitiek van de grote multinationals lijkt vooralsnog ongebroken.

Het wordt hoog tijd dat er meer macht wordt gegeven aan werknemers van bedrijven, ondernemingsraden en misschien de vakbonden om wat van ons allemaal is te beschermen. Zonder deze bescherming kunnen de grote bedrijven doen waar ze zin in hebben. Opkopen van bedrijven, strippen en met winst doorverkopen is een vrijetijdsverdijf voor zogenaamde hedge funds.

Aandeelhouders hebben veel macht en zijn vaak alleen maar gericht op het maximaliseren van de winsten. Al deze bewegingen zorgen ervoor dat er onnodige ontslagen vallen, exorbitante salarissen en bonussen worden uitgekeerd, of soms bedrijven gewoon verdwijnen of naar het buitenland vertrekken voor een procentje minder belasting.

U bent hier