h

ACTIE 65 BLIJFT 65!!!

10 oktober 2009

ACTIE 65 BLIJFT 65!!!

Zaterdag 10 oktober heeft de plaatselijke SP op de Markt in Culemborg een handtekeningenactie gehouden om de pensioenleeftijd op 65 jaar te houden. Deze landelijke actie vindt in heel Nederland plaats. Volgendeweek zaterdag 17 oktober staan we er weer.

 Actie 65 blijft 65 op de markt in CulemborgEen beschaafd land gunt zijn ouderen hun welverdiende rust. Daarom werd ooit afgesproken: ben je 65 dan hoef je niet meer te werken en krijg je van staatswege een pensioen (AOW). Vanwege de crisis wordt nu voorgesteld om deze leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Wat de SP betreft is dat onzinnig: Er zijn bijna 1 miljoen mensen in Nederland die willen werken maar geen baan kunnen vinden. Vooral voor werklozen tussen de 50 en 65 is het erg lastig om nog aan het werk te komen. Van de 64-jarigen werkt nog maar 13%. Laten we eerst deze groep mensen aan het werk helpen, dat zorgt voor genoeg arbeidskrachten in de toekomst.

Niet alleen de SP vindt dat de AOW op 65 jaar moet ingaan, veel Culemborgers vonden dat ook. Er is enthousiast gereageerd op de actie en we hebben veel handtekeningen opgehaald. Handtekeningen uit het hele land worden verzameld en door de SP aangeboden aan het kabinet. Op zaterdag 17 oktober staan we weer op de markt in Culemborg.

U bent hier