h

tweede bijeenkomst bewonersplatform Achter de Poort

5 januari 2009

tweede bijeenkomst bewonersplatform Achter de Poort

Op 5 januari 2009 heeft een tweede bijeenkomst van het bewonersplatform Achter de Poort plaatsgevonden. Op deze bijeenkomst worden de eerste resultaten besproken van de enquete onder de bewoners.

Opnieuw een hoge opkomst bij de tweede bijeenkomst waar de resultaten van de enquête en handtekeningenactie werden besproken. Niet iedereen was thuis was en er dus nog wat adressen worden bezocht. Toch valt de tussenstand niet tegen: inmiddels hebben al 33 mensen positief geantwoord op de vraag of ze in hun huis (evt. na renovatie) willen blijven wonen. Door deze steun is besloten om door te gaan met acties om sloop tegen te houden. Zoals de aanwezigen al zeiden: “waar vind je tenslotte nog huizen met zulke grote tuinen voor zo’n lage huur waar het ook nog eens prettig wonen is?”.

Er wordt hard aan getrokken om de resterende bewoners te bezoeken en de complete lijst met handtekeningen en de enquête te overhandigen aan Kleurrijk Wonen. Op 14 januari a.s. zal het bewonersplatform samen met Antoon van den Elzen namens de SP in gesprek gaan met de verhuurder. Het plan van Betuws Wonen moet anders, vinden de bewoners. Niet slopen maar renoveren!

U bent hier