h

informatie avond verbouwing Fransche School

23 januari 2009

informatie avond verbouwing Fransche School

Het is inmiddels duidelijk: het is Theater de Fransche school niet gelukt om de ruim 430.000 euro beloofde sponsorgelden bij elkaar te krijgen. Dat was echter wel een van de voorwaarden die de raad stelde om door te gaan met de door hun gewenste verbouwing van het gebouw de Fransche school. Daarom organiseert de SP op 26 januari een bijeenkomst om over dit onderwerp te praten. Aanvang 20.00 uur.

Voor de duidelijkheid: het gebouw moet aangepast worden om aan de arbo-eisen te voeldoen. De verbouwing van de Fransche school gaat dus niet door, maar hoe moet het dan verder met Cultuur in Culemborg?

Wat dit college betreft zou de verbouwing (de duurdere variant) toch door kunnen gaan. Afspraken maak je echter vindt de SP niet voor niets. Dat lijken gelukkig meer partijen in de raad te vinden, dus de verbouwing zal waarschijnlijk niet door gaan. Daar komt nog bij dat de SP al langer twijfels heeft bij de geplande verbouwing. Er zijn namenlijk genoeg organisaties die een bijdrage aan het uitgaansleven van Culemborg willen leveren. Zij verdienen ook een podium of ondersteuning door de gemeente bij de huisvesting.

De mislukking van de huidige verbouwplannen biedt dus ook nieuwe kansen. De SP denkt dat het mogelijk moet zijn het beschikbare geld beter uit te geven. Uitgangspunt wat de SP betreft is een meer gevarieerd aanbod aan cultuur en aansluiten bij de behoefte van verschillende groepen Culemborgers.

Zin om hier over mee te praten? Kom dan 26 januari naar de avond die de SP over dit onderwerp organiseert. Aanvang 20.oo uur op het SP kantoor aan de Havendijk

U bent hier