h

Oosterlaak raadslid af

5 januari 2007

Oosterlaak raadslid af

SP-raadslid Oosterlaak vertrekt na tien jaar uit de Culemborgse volksvertegenwoordiging. De SP-er is naar Drenthe verhuisd waar hij de SP-lijst voor de Provinciale Staten aan gaat voeren. ,,Toch ben ik van plan om ook hier in Culemborg enkele dagen per week actief te blijven", vertelt Oosterlaak.

Oosterlaak is SP-er van het eerste uur. Actief bij grote en kleine kwesties. Van bewonersacties voor onderhoud van woningen tot de bezetting van het regionaal GAK-kantoor. Van benefiet-concerten voor het ANC van Nelson Mandela tot de gezondheidsmarkt "Culemborg Gezond en Fit". Oosterlaak was jarenlang afdelingsvoorzitter, 10 jaar raadslid, waarvan de laatste vijf jaar SP-fractievoorzitter.

De Drentse ledenvergadering koos Oosterlaak als lijsttrekker. ,,Voor mij niet onlogisch om naar Drenthe te gaan. Ik kom uit Drenthe. Mijn familie woont daar nog steeds. De afgelopen jaren kwam ik vanwege omstandigheden vrijwel iedere week in Hoogeveen. De SP heeft nog niet eerder meegedaan aan de verkiezingen voor het Drents Parlement. Terwijl er natuurlijk ook daar heel veel te doen is. Want het moet menselijker en socialer in Drenthe. Een mooie klus om samen met andere SP-ers in Drenthe voor te knokken. Ik hoop overigens ook in Culemborg wekelijks actief te blijven. Ondermeer als sportverslaggever voor de krant en waar het kan voor de partij."

De SP-fractie heeft Thijs Heemskerk als fractievoorzitter gekozen van de inmiddels vijfkoppige Culemborgse SP-fractie. Heemskerk was al woordvoerder op terreinen als volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing. Nieuw SP-raadslid is Pieter van Dijk. Van Dijk is verpleeghuisarts van beroep en al enkele jaren actief binnen de partij.

U bent hier