h

Geen raadslid meer in Culemborg

23 december 2006

Geen raadslid meer in Culemborg

Beste mensen,
Eergisteren, 21 december 2006 ben ik verhuisd. Ik ben officieel ingeschreven in de gemeente Hoogeveen in Drenthe. De Drentse ledenvergadering van de SP kwam woensdagavond 20 december bij elkaar. Daar ben ik gekozen als SP-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe. Samen met een team Drentse SP-ers gaan wij daar de nieuwe SP-fractie in het Drents Parlement vormen. Drenthe is de laatste provincie waar de SP haar intrede in de Staten doet.

Voor de mensen in Drenthe is het belangrijk een beroep op SP-Statenleden te kunnen doen. En voor onze afdelingen in Drenthe is het opnieuw een stap vooruit, nadat overal in Drenthe de SP forse verkiezingswinst had geboekt, zowel bij de gemeenteraadsverkiezingen als bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Provinciale Staten verkiezingen zijn bovendien ook een beetje landelijke verkiezingen. De Eerste Kamer wordt immers door de Statenleden gekozen. Nu we in Drenthe meedoen kan het zomaar zijn dat we ook een extra zetel in die Kamer krijgen.

In het Drents Parlement gaan we natuurlijk het SP-geluid duidelijk voor het voetlicht brengen. Het moet menselijker en socialer, ook in Drenthe. De Provincie moet actief aan de slag. Voor versterking van de eerstelijns gezondheidszorg, voor bestrijding van armoede, voor een open en eerlijk bestuur, voor beter openbaar vervoer en voor leefbare steden en dorpen.

Maar, wat heeft die Oosterlaak in Drenthe te zoeken, zult u zeggen. Dat zal ik even in het kort uitleggen. Mijn familie komt uit Drenthe en woont daar nog steeds. Ik heb in Hoogeveen op school gezeten. Ik heb altijd het idee gehad terug te gaan naar Drenthe. Vroeger of later. Vanwege prive omstandigheden was ik de afgelopen jaren eigenlijk elke week één of twee dagen in Hoogeveen. Toen de SP liet weten dat men blij zou zijn als ik me beschikbaar zou willen stellen als statenlid, heb ik de knoop dan ook doorgehakt.

Drenthe is mooi, maar aan de andere kant is Culemborg inmiddels mijn stadje. Ik woon hier nu al weer vijfentwintig jaar met heel veel plezier. Vooral vanwege de mensen. En ook omdat er in Culemborg uiteindelijk heel veel kan. Je moet er soms met z'n allen hard voor knokken, maar Culemborg is bepaald geen ingeslapen plaats waar men bij de pakken neerzit.
Ik vind het dan ook erg leuk dat ik niet helemaal weg hoef. Ik ben van plan om elke week naar Culemborg terug te komen om voor de Culemborgse Courant de sport te blijven verslaan (en natuurlijk mensen te blijven zien).

In de Raad blijft de SP uitstekend vertegenwoordigd met een vijfkoppige fractie. Pieter van Dijk zal de vrijkomende zetel gaan bezetten. Ik denk dat Pieter een uitstekende inbreng in de raad zal hebben. Al was het maar omdat hij verpleeghuisarts is en gewoon heel veel kennis met zich meebrengt over gezondheidszorg en alles wat daar mee samenhangt. Pieter is verder secretaris van het bestuur van de SP in Culemborg.

Samen met heel veel andere mensen van binnen en buiten de partij heb ik me de afgelopen jaren voor de samenleving in mogen zetten. Dat ik nu plaats maak is misschien ook wel heel goed. Binnen de SP-fractie in Culemborg is voldoende "ervaring" aanwezig en tegelijkertijd is er nu plaats voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën. Ik denk dat ik met een gerust hart het stokje over kan geven.

Met vriendelijke groet,

Philip Oosterlaak

U bent hier