h

Gemeenteraad steunt Spijkers

3 november 2006

Gemeenteraad steunt Spijkers

De Culemborgse gemeenteraad roept de regering op, op korte termijn haar afspraken na te komen in de zaak van klokkenluider Fred Spijkers. In een unaniem aangenomen en ondertekende motie stelt de raad vast dat de Staat der Nederlanden zich de afgelopen jaren in de zaak van Fred Spijkers op een onthutsende manier heeft laten kennen.

"Gelukkig zijn er mensen die niet zwijgen, niet wegkijken en de waarheid niet ontkennen. Vanuit onze stad, de
vrijstad Culemborg, streed Spijkers voor zijn zaak, die welbeschouwd ons aller zaak is", aldus SP-fractievoorzitter Oosterlaak, die initiatiefnemer was van de motie. "De raad kan niet zwijgen, wegkijken of ontkennen als burgers van onze stad, zeker als het om een erkend klokkenluider gaat, zo lang moeten wachten op een bevredigende afwikkeling van hun zaak". De motie werd unaniem aangenomen door de gehele gemeenteraad; VVD, PvdA, SP, CDA, GL en D66.

U bent hier