h

Alsnog inspraakmogelijkheid tijdens begrotingsbehandeling raad

23 oktober 2006

Alsnog inspraakmogelijkheid tijdens begrotingsbehandeling raad

Culemborgers kunnen alsnog op 9 november inspreken bij de behandeling van de begroting. De Culemborgse gemeenteraad bespreekt dan de voorstellen van het college.

Het raadspresidium had eerder voorgesteld om insprekers dit jaar niet toe te laten op 9 november, tijdens de besluitvormende vergadering. Volgens het presidium voorstel zou dit alleen op 2 november mogelijk moeten zijn. De SP maakte bezwaar. "Een beetje raar voorstel. Bij de raad mag iedereen altijd 5 minuten inspreken. Waarom dan niet nu. Vorig jaar maakten allerlei verenigingen met succes gebruik van hun recht in te spreken om de raad voor te houden wat de gevolgen zouden zijn van bezuinigingen", menen de socialisten. Volgens de SP hebben veel organisaties ook nauwelijks de tijd om de begrotingsstukken door te nemen vóór 2 november, omdat de begrotingsvoorstellen pas gisteren bekend zijn gemaakt.

Tijdens de raadsvergadering van 19 oktober liet burgemeester van Schelven weten, dat mensen alsnog de gelegenheid hebben ook op 9 november, tijdens de begrotingsbehandeling in te spreken. "Dit jaar is het vooral pappen en nathouden bij de begroting. Maar wij willen de mogelijkheid dat mensen hun zegje kunnen komen doen gewoon openhouden. Zo'n gemeenteraad is geen besloten club", alsdus fractievoorzitter Oosterlaak.

U bent hier