h

SP: Geef Johanna en Betsy hun brievenbus terug

16 september 2006

SP: Geef Johanna en Betsy hun brievenbus terug

Een tijdje geleden zijn de rode brievenbussen in Culemborg vervangen door nieuwe, oranje exemplaren. Bij die actie heeft TPG Post de brievenbus ter hoogte van deAugustinusschool verplaatst naar winkelcentrum Parijsch. De bewoners van de seniorenflats op de Johanna Naberstraat en de Betsy Perkweg moeten nu dus verder lopen om hun brieven te posten. Zij hebben daarover, via een handtekeningenlijst, geklaagd bij TPG Post, maar dat had niet het gewenste resultaat.

Daarom vraagt de plaatselijke SP (Socialistische Partij) nu aan het College van B. & W. om TPG Post te verzoeken deze brievenbus alsnog terug te plaatsen op zijn oude locatie.
"TPG Post zegt dat de vullingsgraad van die bus te laag was", legt SP-raadslid Martin van Raay uit. "Maar op winkelcentrum Parijs is al een postwinkel waar je overdag je post kunt afgeven, dus daar is die bus niet echt hard nodig. Bovendien gebruiken jonge en middelbare mensen steeds meer e-mail en zijn het vooral de senioren die nog geschreven post versturen. En laten we eerlijk zijn: dat stukje lopen van het winkelcentrum naar de Augustinusschool is voor jonge en middelbare Parijschenaars een minder groot probleem dat het voor de ouderen is. Wij zijn het dus eens met de senioren: die bus is bij de school beter op zijn plaats dan op het
winkelcentrum. Vandaar dat wij er via het College bij TPG Post op aandringen:

"Geef Johanna en Betsy hun brievenbus terug!"

TPG Post heeft al laten weten dat de beslissing teruggedraaid kan worden, maar dan moeten er wel goede argumenten voor zijn. Zo wilde men eerst ook de historische brievenbus op de Markt verwijderen, maar die is na protest van de gemeente blijven staan.

U bent hier