h

Bushalte na actie geopend

26 augustus 2006

Bushalte na actie geopend

De bushalte bij winkelcentrum Parijsch van lijn 46 wordt nog deze maand officiëel in gebruik genomen en van een bushaltebord voorzien. Daarmee kreeg de actie van het busplatform meteen succes. Het was woensdagmiddag een drukte van belang bij de door het busplatform geplaatste halte: enkele tientallen omwonenden. Koffie en koekjes voor iedereen. Slingers. Een provisorisch bushaltebord. En de opgetrommelde wethouder Stegeman, die de tijdelijke halte alvast opende door een lint door te knippen.

Langs het nieuwe winkelcentrum Parijsch rijdt bus 46 elk uur naar Vianen. Maar de bus stopt er niet. Hij stopt 200 meter verder, voorbij het roadblock. Vlak bij het winkelcentrum staan meerdere seniorenflats. "Voor die mensen is het natuurlijk makkelijk dat ze niet een stuk verderop naar de halte hoeven te lopen", weet Martin van Raay van het busplatform. "Ook voor mensen die boodschappen in het winkelcentrum willen doen, is het veel handiger als de bus een halte bij de winkels heeft".
Eind vorig jaar had de gemeente al een verhoogde stoeprand aangelegd, met zwart-wit geblokte tegels. Feitelijk lag de halte er dus al, compleet met "makkelijke instap". Enkel het bushalte-bord ontbrak. "Dat is natuurlijk idioot. Want waar was het wachten op? Acht maanden lang? We hebben de gemeente en Arriva daarom gevraagd met spoed de halte alsnog officieel in gebruik te nemen", aldus van Raay.
Wethouder Stegeman kon toezeggen dat nog deze maand de bushalte Winkelcentrum Parijsch voor lijn 46 ook officiëel in gebruik zal worden genomen.

Stegeman werd eveneens stevig aan de tand gevoeld door de bewoners, over de voortgang om een stadsbus terug in Culemborg te krijgen. Want ook daar wachten velen met smart op. Over de stadsbus kon de wethouder nog geen toezeggingen doen.

U bent hier