h

SP steunt initiatieven Huisartsenpost

23 juni 2006

SP steunt initiatieven Huisartsenpost

Een huisartsenpost in Culemborg. Ook in het weekend en 's avonds een huisarts die bereikbaar is. De SP pleit daar al geruime tijd voor. Ook vindt de SP dat de gemeente zich actief bezig moet houden met de gezondheidszorg.
Nog maar enkele jaren geleden vond de gemeente dat zij hierin geen taak had. Huisartsen moesten als vrije ondernemers behandeld worden.

Bij de start van de huisartsenpost Tiel, toen de bereikbaarheidsdiensten in Culemborg werden opgeheven, stelde de SP een zwartboek samen naar aanleiding van klachten. Belangrijkste conclusie: Tiel is te ver weg voor veel mensen. De partij pleitte ervoor om samen met huisartsen te zoeken naar oplossingen.
Inmiddels zien ook andere partijen het belang van de gezondheidszorg in. Vlak voor de verkiezingen hield de VVD opnieuw een enquete naar een huisartsenpost in Culemborg. Het college laat nu een onderzoek doen naar de problemen rond de huisartsenpost in Tiel voor Culemborgse patiƫnten. Daarvoor wordt een extern bureau ingezet. Het onderzoek gaat na de zomer van start.
SP-raadslid Cathy Staats: "Prima dat men de huisartsenpost niet direct na de verkiezingen vergeten is. Maar hopelijk blijft het niet bij het zoveelste onderzoek. Het gaat er nu vooral om op welke manier de huisartsenpost in Culemborg gerealiseerd kan worden, in overleg met onze huisartsen."

U bent hier