h

Haal de bus terug naar Culemborg

1 juni 2006

Haal de bus terug naar Culemborg

Op woensdag 14 juni bespreekt Provinciale Staten het openbaar vervoer in Gelderland. Het busplatform wil daar met flink wat Culemborgers bij zijn. Want de bus moet terug in Culemborg. De afgelopen jaren is de bus in Culemborg stap voor stap uitgehold. Het nieuwste plan om "snelnet" in te voeren (alleen nog een bus die over de N320 rijdt en het NS-station aandoet) is daarbij het voorlopige dieptepunt.

Dan is er dus alleen nog de regio-taxi, naast Klaartje. Martin van Raay: "Het busplatform protesteert tegen de afbraak van het Openbaar Vervoer en heeft uitstekende alternatieven voor Culemborg. In Arnhem gaan we dat nogmaals onder de aandacht brengen. Wie mee wil, kan mee. Het platform heeft gratis busvervoer naar Arnhem
geregeld".

Opstappunten en vertrektijden:
16.15 uur Johanna Naberstraat (voor het seniorencomplex)
16.20 uur Chopinplein (bushalte)
16.25 uur Driestad (bushalte)

Om 17.30 begint de vergadering van Provinciale Staten. Het Openbaar Vervoer staat als één van de eerste punten op de agenda. Het busplatform zal in Provinciale Staten pleiten voor goed lokaal busvervoer in Culemborg en
daarbij aangeven dat een busje met aanhanger een goede oplossing is. Als innovatief project zou dat voor subsidie in aanmerking moeten komen. Ook wethouder Stegeman zal namens de gemeente aandringen op goed lokaal
busvervoer.

Aanmeldingen om mee te gaan: Martin van Raay, tel. 0345-515974, of Philip Oosterlaak tel. 0345-530576.

U bent hier