h

Stapvoets door Culemborg, een rondleiding langs plekken van arbeid en emancipatie.

8 april 2006

Stapvoets door Culemborg, een rondleiding langs plekken van arbeid en emancipatie.

Op zondag 30 april wordt door het Comité 1-mei viering Culemborg de rondleiding “Stapvoets door Culemborg” georganiseerd. De rondleiding voert langs voor de industrialisatie en emancipatie van de arbeiders markante plekken.

Streekconservator Peter Schipper en directeur van het Regionaal Archief Rivierenland Wim Veerman zullen aan de hand van deze plekken en foto’s de geschiedenis vertellen. De opkomst van de industrie en de emancipatie van de arbeiders vormen de rode draad van de wandeling. In het bijzonder wordt daarbij de positie van de vrouwen onder de loep genomen.
De rondleiding begint op 14.00 uur in het Bondsgebouw aan de Kapelhof 4. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan de rondleiding deel te nemen. De deelname is gratis, voor een drankje en hapje wordt gezorgd. De deelnemers krijgen een boekje met de foto’s van de rondleiding.
Het Comité 1-mei viering Culemborg is een samenwerkingsverband van het FNV, SP, PvdA en Groen Links. Voor meer informatie kan men terecht op telefoonnummer 0345 - 530524.

U bent hier