h

JAN MARIJNISSEN KOMT NAAR CULEMBORG

23 januari 2006

JAN MARIJNISSEN KOMT NAAR CULEMBORG

Politiek café in Oude Stadhuis op zondagmiddag 19 februari a.s. De Socialistische Partij afdeling Culemborg bestaat 25 jaar. Tijdens het op 25 november jongstleden georganiseerde Festival Tomaat in gebouw De Lantaarn in Culemborg zou hij als eregast een toespraak verzorgen en vervolgens door middelbare scholieren worden ‘doorgezaagd’. Maar de voorman van de SP-fractie in de Tweede Kamer, Jan Marijnissen, kon vanwege het noodweer de weg niet meer op.

Overigens zaten ook de middelbare scholieren en vele anderen die avond muurvast op treinstations of de autowegen vanwege de hevige sneeuwval. Jan Marijnissen beloofde direct om bij de eerstvolgende gelegenheid opnieuw Culemborg aan te doen.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen trekt hij samen met collega Tweede Kamerleden door het land. Zodoende komt hij op zondagmiddag 19 februari a.s. naar de Lekstad. Samen met de lokale SP-lijsttrekker Jan Burger geeft hij de aftrap voor een serie bijeenkomsten, waarbij de SP in gesprek gaat met inwoners van de stad.

De leus van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen is: Een beter Nederland begint in Culemborg. Daarop aanhakend is het thema van het politiek café: Een beter Culemborg, een beter Nederland en een betere wereld!

De bijeenkomst wordt gehouden in de vorm van een politiek café in het Oude Stadhuis aan de Markt in Culemborg. Jan Marijnissen voert daarbij gesprekken met vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor de Derde Wereld zoals Fair Trade en projecten waarbij solidariteit en integratie voorop staan.

SP-lijsttrekker Jan Burger en de nummer twee van de kandidatenlijst Annet Sartorius-Kakarissa vertellen hoe de SP zich plaatselijk inzet voor een betere samenleving.

Vervolgens gaan scholieren van de scholengemeenschap Lek en Linge in debat met Jan Marijnissen. De SP-voorman sluit de bijeenkomst af met een toespraak over ‘nut en noodzaak van solidariteit’.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur en iedereen is welkom.

U bent hier